Sajad Virumaa noored genereerisid ENTRUM avasõul ettevõtlikke ideid

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorteprogramm ENTRUM jõudis Virumaale tagasi
Noorteprogramm ENTRUM jõudis Virumaale tagasi Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna startis Jõhvis suurejoonelise ja inspireeriva avasõuga noorteprogramm ENTRUM, mis tegutseb sel hooajal Virumaal. Jõhvi kontserdimajja kogunes 400 koolinoort Lääne- ja Ida-Virumaalt, kes asuvad õppeaasta vältel arendama ja ellu viima oma esimesi ettevõtlikke ideid.

ENTRUM-i tegevjuhi Darja Saare sõnul aitavad noori esimeste ettevõtlike sammude tegemisel Eesti ettevõtjad ja oma ala professionaalid, kes toetavad noori mentorirollis.

„Koos kogenud mentorite ja inspireerivate patroonidega genereeritakse noorte esimesed ettevõtlikud ideed, mida hakatakse ENTRUM-i inkubatsiooniprogrammis edasi arendama. Noori inspireerivad ja juhendavad mitmed Eesti tuntud ettevõtjad, loomeinimesed ja teadlased, kokku osaleb programmis üle saja mentori,“ tutvustas Saar.

Eesti Energia poolt algatatud noorteprogrammis viivad noored kogenud asjatundjate toel ellu iseenda leidlikud ideed, läbides aasta jooksul ettevõtluse erinevad sammud alates idee genereerimisest, projekti kirjutamisest, rahastajate ja koostööpartnerite leidmisest kuni teostamiseni välja. 

Lisaks lihvivad noored oma sotsiaalseid ja tehnilisi oskusi, laiendavad silmaringi ning loovad terveks eluks kasuks tuleva kontaktvõrgustiku. Nelja tegutsemisaasta jooksul on ENTRUM ettevõtlikkuse maailma toonud ja tutvustanud rohkem kui kahe tuhandele noorel, kes on ellu viinud üle 500 sotsiaalse ettevõtluse, tehnoloogia, öko- ja loomemajanduse valdkonna ideed.

Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul annab ENTRUM noortele inspiratsiooni, teadmisi ja kontakte, et noored leiaksid endas ettevõtlikkuse pisiku ja hakkaksid oma elu ise juhtima.

„Mul on hea meel, et nii paljud Virumaa noored astusid oma esimese ettevõtliku sammu ja otsustasid osaleda noorte ettevõtlikkuse arenguprogrammis ENTRUM, mis on Eesti Energia panus selle nimel, et homme oleks Eestis rohkem ettevõtlikke inimesi, kes asuvad hoidma meie riiki ja annavad oma panuse Eesti majandusse,“ sõnas Liive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles