Raamatukogud kroonisid Iivi Kaske

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lääne-Viru maavalitsus

Eile kuulutati välja Lääne-Virumaa selle aasta parim raamatukoguhoidja – Lääne-Virumaa keskraamatukogu komplekteerimisosakonna juhataja Iivi Kask.

Tiitli tõi talle viimasel aastal ennastsalgav töö täiendatud raamatukogundusprogrammi U3 arendamisel ja selle õpetamine maakonna teistele töötajatele.

Iivi Kase analüüsiv mõtlemine, põhjalikkus ja süvenemine kõigisse oma ülesannetesse on oluline nii Urrami parandusettepanekute tegemisel kui ka tema igapäevatöös. U 3 võeti  Lääne-Virumaal esimesena Eestis kasutusele ja algselt oli sellel mitmeid puudusi, mille lahendamisele aitas Iivi kaasa. Lisaks vastutab ta raamatute maakonna raamatukogudesse jõudmise eest.

Nominentideks olid veel Muuga raamatukogu juhataja Maarika Lausvee ja juba pensionipõlve pidama siirdunud endine Haljala vallaraamatukogu juhataja Elve Veldi. Helve Veldi oli aktiivne mitte ainult oma põhitöös vaid ka külaelus, 15 aastat kestnud töös raamatukogus paistis ta silma suure lugemuse ja hea kirjanduse tundmisega ning laia silmaringiga.

Maarika Lausveed iseloomustatakse pühendunud ja karismaatilise raamatukoguhoidjana.

Lääne-Viru Maavalitsuse ja Lääne-Virumaa Keskraamatukogu poolt korraldatud konkursi tingimused olid järgmised: esitatud isik pidi olema aasta jooksul mõjutanud  elu raamatukogunduse valdkonnas, paistnud jooksval aastal silma innovaatilise ja tulemusliku arendusliku või praktilise tegevuse eest kutsetöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles