Ilumäe kabeli taastamise üleskutse toetuste kogumise veebilehel Hooandja

, Kadrina ja Ilumäe kiriku organist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väikesearvuline EELK Ilumäe kogudus kasutab, hoiab ja hooldab kaunist hilisklassitsistlikus stiilis Ilumäe kabelit, mille 170. aastapäeva mullu tähistati. Kabeli hoidmine on ülesanne, mis on kogudusele niihästi eesõigus kui ka tõsine kohustus.

Ulatuslike vammikahjustuste tõttu on Ilumäe kabel olnud juba alates 2006. aastast pikka aega remondis.

Paigaldatud on uus paeplaatidest põrand, tegeldud hoone antiseptilise töötlemisega, remonditud lae kandetalad, ehitatud uus lagi ja elektrisüsteemid ning restaureeritud kabeli aknakonstruktsioonid. Senine remont-restaureerimine on olnud väga kallis ja töömahukas, seda on rahastanud muinsuskaitseamet pühakodade säilitamise ja arengu programmist, Vihula vallavalitsus, kohaliku omaalgatuse programm, PRIA Leader-meede ja paljud, paljud lahked annetajad. Kabeli täielikuks kordategemiseks seisavad kogudusel veel ees aga nii mõnedki taastamistööd – korrastamist vajavad altaripiire, pingistik, orel ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles