Repliik: Mis toimub?

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Kui laps vahetas kooli, paranesid ka hinded. Pinged koolis – kes on süüdi? Õpetajate käitumine tekitab lastes trotsi ... Need on mõned mõtted, mis on veebikülgedelt silma jäänud pärast koolitulistamist Viljandis.

Mis toimub? Miks püütakse vapustava sündmuse järel luua muljet, et õpetajad võivad ise süüdi olla, kui kuuli kuklasse saavad? Või kui seda muljet tekitada ei soovita, kui tahetakse arendada sotsiaalset diskussiooni, siis sorry, on ikka väga mööda pandud.

Mitte ükski asi ei õigusta: ohvri lühike seelik ei ­õigusta vägistamist, naise vingumine ei õigusta tema peksmist, õpetaja töömeetodid ei õigusta tema tapmist. Peame õigeks seda, kui riigijuht kasutab kolleegidega kõneldes voorimehe kõnepruuki. Tubli mees, julgeb öelda! Aga mis ta siis kaagutas! Kui laps koolis õpetajale samamoodi ütleb, siis maigutame nõutult suud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles