Suurima tootmismahuga liidu hoog ei rauge

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Põllumeeste Liidu pikaaegne juht Ülo Niisuke tunneb heameelt, et põllumehe ametit on taas väärtustama hakatud.
Virumaa Põllumeeste Liidu pikaaegne juht Ülo Niisuke tunneb heameelt, et põllumehe ametit on taas väärtustama hakatud. Foto: Arvet Mägi

Kui ühendada oma jõud teiste omataolistega, on palju lihtsam toime tulla kui üksinda. Nii on sul rohkem sõnaõigust, võimu ja jõudu. Virumaa põllumehed said sellest aru juba 25 aastat tagasi ning lõid ühise liidu.

Toona kandis see nime Rakvere Maarahva Liit. Kunagine Põdrangu sovhoosi direktor Üllas Hunt kirjutas enne liidu asutamist Maalehes, et vaja on organisatsiooni, kes oleks küla ja maa hoidja nii sotsiaalses kui ka ökoloogilises mõttes, ning selles organisatsioonis peab keskseks saama põllumajandusliku produkti tootja.

“Arvestades paljude endiste talunike ja noorte perede tahet rajada oma talu, toetasime Lääne-Virumaa Taluliidu asutamist, sest esialgu oli talude rajamisel tugev riigipoolne toetus, mis hiljem rauges. Eesti avatud turumajandus on järjekindlalt viinud alla väiketalude konkurentsivõime,” sõnas liidu pikaaegne juht Ülo Niisuke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles