Lääne- Virumaal liiguvad libainspektorid

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad tööl. Foto on illustratiivne.
Päästjad tööl. Foto on illustratiivne. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eile helistas päästeala infotelefonile Vihula valla elanik, kes teatas, et tema juures käisid kaks meest, kes soovisid kontrollida suitsuandurit. Töötõendi küsimise peale läksid väidetavad inspektorid seda autost tooma, kuid enam tagasi ei tulnud. 

Eile õhtul ilmusid Lääne-Virumaal Vihula vallas Paasi külas elumaja aia taha kaks noort meest. Nende tuleku peale hakkas koer haukuma ja peremees läks õue vaatama. Mehed tutvustasid end päästeameti töötajatena, kuid ei kandnud vormiriietust ja vabandasid, et tiheda töögraafiku tõttu jäi külastus hilja peale. Mees palus neil näidata töötõendit, mida mindi autost tooma. Seejärel käivitus nurga taga seisnud auto ja „kontrollijad“ enam tagasi ei tulnud.

„Tuleohutusjärelevalve inspektorid kannavad kodusid külastades äratuntavat, päästeameti eraldusmärkidega vormiriietust, neil on kindlasti kaasas töötõendid ning nad liiguvad ringi punaste sõidukitega, millel on ka päästeameti logo,“ tuletab meelde Ida päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Marti Siim. Lisaks soovitab Marti Siim inimestel kontrollida töötõendi ja vabatahtliku päästja tunnistuse numbrit helistades päästeala infotelefonile 1524.

Päästeamet viib läbi ka kodukülastusi „Kodu tuleohutuks!“, et nõustada inimesi üle Eesti tuleohutuse teemal nende endi elupaigas. Kodusid külastavad kõige lähemal paiknevad vabatahtlikud või kutselised päästjad ja regiooni päästeteenistujad, kes teavitavad enda tulekust ette korteriühistu esimeeste vahendusel või toovad teavituslehe, millele on kirjas kodude külastamise kuupäev.

Juhul kui kahtlustate, et teie kodu ukse taha on tulnud petturid, andke sellest kindlasti võimalikult kiiresti teada politsei lühinumbril 110. Võimalusel märkige üles auto registreerimisnumber ning jätke meelde mõned olulisemad tunnusmärgid, mille järgi on võimalik kutsumata külalised tuvastada.   

Hiljuti teavitati kelmist Järvamaal. 21. oktoobri  lõuna paiku käis tundmatu meesterahvas Järva–Jaani vallas üksi elava, vanema naise ukse taga ning soovis sisse saada. Mees väitis, et on tuletõrjeinspektor Tallinnast ning palus näha korstnapühkija tõendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles