Etenduskunstnik Kaja Kann teeb oma elust kunstiteose

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri väikeses saalis astub kolmapäeva õhtul üles Kaja Kann lavastusega “Be Real My Dear”.
Rakvere teatri väikeses saalis astub kolmapäeva õhtul üles Kaja Kann lavastusega “Be Real My Dear”. Foto: Hannes Aasamets

Rakvere teatri väikeses saalis astub sarjas “Rakvere teater esitleb” kolmapäeval kell 19 üles Kaja Kann lavastusega “Be Real My Dear”.

Kaja Kann ütleb: “Te arvate, et suure hingejõuga inimene ei vaja keppi, millele toetuda. Olen sama pime kui teie, mu üks jalg on lühem kui teine, mu mõistus tõrgub kõige tähtsamal hetkel. Olen vägistatud, aeglaselt käperdatud, süsteemselt kepitud. Oskan ­super hästi valetada ja mu amet on näitleja.”

Ta laseb publikul olla salajane pealtvaataja, kellel hetke jooksul tekib võimalus piiluda läbi akna elu – nagu sõidaks rongiga mööda majast ja kogemata näeks võõrast elu valgustatud toas. Etendust “Be Real My Dear” on raske paigutada mõnda äratuntavasse tänapäevase etenduskunsti lahtrisse. Niipea kui hakkad koodi mõistma, tekib lühis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles