Kaosekunsti värvikad valemid

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas keegi oskaks taandada Artur Tuur Kuusi piltidel tantsivad jooned ja värvid teoste aluseks olnud valemitele? Ehk vihjavad neile pealkirjad?
Kas keegi oskaks taandada Artur Tuur Kuusi piltidel tantsivad jooned ja värvid teoste aluseks olnud valemitele? Ehk vihjavad neile pealkirjad? Foto: Marianne Loorents

Biomeediku, füüsiku ja maalija taustaga graafiline disainer Artur Tuur Kuus pintsleid ei puutu. Tema kunsti vahenditeks on valemid ja nende kallal ööpäevi pingsalt töötavad arvutid.

Nõnda valminud “Elavad valemid” koondusid näituseks Rakvere teatris. Ehkki pildiallkirjad räägivad hoopis kapsast või loitmisest, on teosed sündinud valemitest ja DNA eksitamistest. “Kapsas oleks võinud ka niisugune olla,” sõnas Artur Tuur Kuus.

Artur Kuusil, kellel kunstnikunimesse kuulub sõprade pandud nimi Tuur, on bakalaureusekraad biomeditsiinis ja selja taga maaliõpingud Konrad Mäe stuudios Heldur Viirese käe all. Ameti poolest on mees Postimehe infograafika toimetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles