3 küsimust “3 õest”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Tšehhov.
Anton Tšehhov. Foto: Foto: internet, montaaž

Rakvere teatris jõuab Andres Noormetsa tõlgenduses lavale Anton Tšehhovi “3 õde” – draamaklassika tüvitekst armastust otsivatest noortest naistest, kes on elu argipäeva kinni kleepunud.

2. detsembrini esitab teater iga nädala teisipäeval 3 teemakohast küsimust, millele saab vastata Rakvere teatri kodulehel asuva ankeedi kaudu või posti teel aadressil 3 õde, Rakvere teater, Kreutzwaldi 2a, Rakvere 44314.

Vastus peab kohale jõudma küsimuse esitamise nädalale järgneval esmaspäeval kella 18ks. Koos uute küsimustega avaldatakse ka eelmise nädala küsimuste õiged vastused. Seega on peale küsimuste ilmumist aega vastata pea 7 päeva.

Esimesed 3 küsimust avalikustab teater täna, viimased 2. detsembril, kokku on 5 vooru 15 küsimusega.

Nädala parim vastaja saab auhinnaks 2 vabapääset lavastusele “3 õde”. Kogu mängu parimale on peaauhinnaks ööbimine 2-le Tallinna viietärnihotellis Kolm Õde koos 4käigulise õhtusöögi ja klaasi veiniga hotelli restoranis Bordoo.

Küsimused

  1. “Kolme õe” prototüüpideks on peetud mitut Vene õdedekolmikut, kellega Tšehhov oma eluajal kokku puutus. Kes on aga need kolm Euroopa kultuuriloost tuntud õde, kelle eluseikadest olevat Tšehhov oma näidendi kirjutamisel inspiratsiooni ammutanud?
  2. “Kolme õe” maailmaesietendus toimus 1901. aastal Moskvas. Mis aastal ja millises teatris esmalavastati “Kolm õde” Eestis?
  3. Eesti teatrite tšehhoviaana üheks märgilisemaks osatäitmiseks on kahtlemata Mikk Mikiveri kehastatud Veršinin Eesti Draamateatri 1973. aasta lavastuses. Kes aga kehastas alampolkovnik Veršininit “Kolme õe” esmalavastuses Moskva kunstiteatris?

Lisainfo http://www.rakvereteater.ee/viktoriin/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles