Mida hakkab tegema Ansip

Erkki Bahovski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski.
Erkki Bahovski. Foto: Erakogu

Kuressaare väärikate ülikoolis küsiti minu käest, mida täpselt hakkab Andrus Ansip uues Euroopa Komisjonis tegema. Uue komisjoni võimaluste üle on juba spekuleeritud, muu hulgas on ennustatud, et komisjonis tuleb segadus, sest uus struktuur ei võimalda komisjonil toimida.

Tavatarkus ütleb siiski, et igasugusel uuel organisatsioonil ja uuel juhil läheb aega, enne kui midagi toimib. Igasuguses organisatsioonis on alati neid, kes teevad rohkem, kui kästakse; neid, kes teevad nii palju kui vaja; ja neid, kes teevad vähem. Järelikult on tööülesanded ka vastavalt jaotunud ja hea juht ei ole kinni üksnes paberis.

Ilma paberita samas muidugi ei saa. Euroopa Komisjoni umbes 30 000 töötajat ei ole midagi sellist, mida saaks juhtida mobiiltelefoni ja koduarvutiga. Euroopa Komisjoni uus president Jean-Claude Juncker ongi tööülesanded paberile pannud. Sellest, et vastsel komisjonil tulevad asepresidendid, kes koordineerivad teiste tegevusi, sahistati juba kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles