Võistlused vaesuse leevendamises

Marko Pomerants
, riigikogu liige, IRL
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants, IRL.
Marko Pomerants, IRL. Foto: Erakogu

Tegemist on otsekui olümpiamängudega, sest toimuvad need võistlused iga nelja aasta tagant. Tegelikult on neil võistlustel teine nimi ka – riigikogu valimised. Aga paralleele olümpiamängudega võib leida teisigi. Alasid on palju, vahel ka uusi, näiteks inimeste kooselu modernse (?) vaatega seonduvalt. Eelmistest valimistest meenub vajadus midagi tuumaenergeetikaga seonduvalt arvata, aga üks hiidlaine Jaapanis – ja teemagi Eesti poliitikast mõneks ajaks eemale uhutud.

Eks rõngaidki saaks eri värvi. Ja muidugi võib igaüks neid värve veel omamoodi näha. Nagu hiljaaegu sai Jürgen Ligi silmade läbi punasest roosa. Aga nüüd me keskendame oma tähelepanu vaesuse leevendamisele. Tegu on teemaga, millest mööda vaadata ei tohi. Mida võime harjutusväljakutel juba täna märgata?

Sotsid on otsustanud lagedale tulla miinimumpalga tõstmisega kaheksasajale ­eurole, rääkides sellest, et Eesti tulevik ei ole madalapalgalistes töökohtades, vaid  kõrgepalgalistes töökohtades. Enamikus maakondades on see 800 eurot praeguse keskmise palga tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles