Urve Tinnuri jutustab pahupidi külast

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahupidimaailmas on kõik täiesti isemoodi. Koos raamatuga lendleb kirjanik Urve Tinnuri, süles lapselaps Emma.
Pahupidimaailmas on kõik täiesti isemoodi. Koos raamatuga lendleb kirjanik Urve Tinnuri, süles lapselaps Emma. Foto: Marianne Loorents

Urve Tinnuri uue lasteraamatu “Pahupidi küla” esitlusel Lääne-Virumaa keskraamatukogus mängisid lapsed pahupidilood ja nende tegelased elavaks.

Et kõik oleks korralikult pahupidi, sisenesid Rakvere gümnaasiumi esimese klassi põnnid muinasjututuppa selg ees. Pahupidi külas ju tullakse tuppa aknast või korstnast, mitte uksest, öeldakse “tere” asemel “head ­aega” ja armastust avaldades sõnatakse: “Ma ei salli sind!”. Seal tegeleb haug motokrossiga, toonekurg lendab talveks põhja poole ja karutädi paneb kevadel pea pehmele padjale ning jääb suveunne.

Lasteosakonna juhataja Reet Tombandi ettelugemise käigus mängiti kaasa “Pahupidi küla” juttudega, toimetati käpikloomadega ja korraldati lumepalli tegemise töötuba koos kiire lumesõjaga. Kehakinnituseks sai näksida rebasepere lemmiktoitu värsket kapsast. Kas kõik jääbki külas pahupidi, peab raamatust ise lugema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles