Aasta hantlitega rassimist kindlustas meistritiitli

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariliis Liiv Salme kultuurikeskuses 46. Eesti meistrivõistlustel kulturismis ja fitnessis bodyfitness’i meistritiitlit jahtimas.
Mariliis Liiv Salme kultuurikeskuses 46. Eesti meistrivõistlustel kulturismis ja fitnessis bodyfitness’i meistritiitlit jahtimas. Foto: Eesti Fitnessi Liit

Eesti bodyfitness’i juunioride meistri Mariliis Liiviga kohtuma minnes ootas ees üllatus – turjaka musklimäe asemel ootas ees kena ja malbe olemisega õbluke neiu, kelle trimmis lihased sugugi silma ei torganud.

Aktiivse lapsena mängis Mariliis Liiv juba väiksena poistega vutti ja korvpalli. Kooliajal kehalise kasvatuse õpetaja suunamisel ka kergejõustikuga tegelenud Haljala piiga jõudis fitnessi juurde alles paar aastat tagasi tuttava kaudu, kes ise sama spordialaga tegeles.

Mariliisile hakkas fitness huvi pakkuma ning talle meeldis jõusaalis voolitud lihaseline välimus, mis spordialaga kaasas käib. Olles ka ise jõusaalis alaga lähemalt tutvust teinud, jõudis praeguseks pealinnas meditsiiniõpingutega lõpusirgele jõudmas Mariliis Liiv selgusele, et just see on ala, mis talle kõige enam sobib.

Aasta aega omapäi ja enda lõbuks treeninud neiu järjekindlus jõusaalis jäi silma Sparta spordiklubi jõusaalitreener Marek Morozovile, kes tegi ettepaneku alaga tõsisemalt tegelema hakata.

Esimesed võistlused, millest vaid aastake treeneri käe all valmistunud Mariliis osa võttis, olidki Eesti meistrivõistlused, kust õnnestus kohe ka tiitel võita. Järgmisel aastal jõusaalilembene neiu enam juunioride vanuseklassi ei mahu ning peab silmitsi seisma aastaid treeninud naiste tugeva konkurentsiga. “Hakkab põnev olema,” märkis ta ise.

Bodyfitness’i puhul seisab treeningukavas enamasti jõusaalitreening, kuid kasuks tuleb igasugune sportlik tegevus – jooksmine, jalgrattasõit, pallimängud.

“Fitness ei ole ainult spordiala, see on elustiil. See nõuab väga palju planeerimist ja paljudest asjadest loobumist. Näiteks toitumine on väga tähtsal kohal. Ma pean mõtlema kogu aeg mitu sammu ette. Mul kogu aeg suur kott kaasas, et oleks ­õigel ajal toit kohe võtta,” selgitas Mariliis.

“Minu jaoks loksutas meistritiitel asjad oma kohale – võit ajas hamba verele. Motivatsiooni on ja tahan näha, kui palju ma endast välja pigistada suudan. Sain esimestelt võistlustelt hulga kogemusi ja ideid, mida edaspidi muuta,” rääkis sihikindel sporditüdruk.

Lavale läheb sportlane näitama, mida ta aasta jooksul endast vormida on suutnud. Bodyfitness’is hinnatakse liivakella figuuri – laiad õlad, lai seljalihas, peenike kõhuosa ja lihaselised jalad. Mariliisi skeleti ehitus on selle spordiala jaoks sobiv.

Ta treenib nädalas viiel kuni seitsmel päeval, mõnel päeval kaks korda. Tegus piiga püüab oma aega jagada kahel kohal töötamise, õpingute ja spordi vahel. Isegi kui aega napib, peab vähemalt neljal päeval nädalas jõudu treenima. Lisaks veel aeroobne treening.

Fitness on muutnud naiseliku ja särava Mariliis Liivi arusaama ilust, ta vaatab inimesi teise pilguga ning on naise iluideaalid ümber hinnanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles