Suurriigi vaim ei ole Kaunasest kadunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunas.
Kaunas. Foto: Internet

Kes ei teaks kuulsat Kaunase Žalgirise korvpalliklubi? Ega vist kõik ei tea ka, kui järele mõelda. Aga Leedu suuruselt teine linn Kaunas on midagi palju huvitavamat kui lihtsalt ühe Euroopa tugevaima spordivõistkonna kodu.

Keskmine eestlane kipub ikka läände või lõunasse, kus kliima kuumem ja ülerahvastatud turistiatraktsioonid. Londonisse, Rooma, Türgist rääkimata. See olevat ju uus eestlaste lemmiksihtpunkt. Kõik teavad Colosseumi ja Sagrada Familia katedraali, aga kui küsida, mida seal Leedus ka vaadata on, ei usu, et keegi midagi arukat vastata oskaks. Ikka et pealinn on Vilnius ja president see lillenimega naispoliitik, Dalia vist oli ta nimi, perekonnanime kahjuks ei mäleta. Mõni arvab, et sarnaneb nii ühest kui teisest küljest ülejäänud Balti riikidega.

Igatahes on vahel kasulik need suured ja turistidest pungil riigid-linnad unustada ja suunduda kuhugi lähemale, kus on suurlinnadega võrdsed võimalused, ent rahvast vähem. Näiteks võiks veeta ühe kena rahuliku puhkuse Leedumaal. Minu selleaastane välisreis mööduski nimetatud sihtkohas, kui täpne olla, siis Kaunases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles