Rahvas pandi võpatama

, Rakvere linnavolikogu keskerakonna fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tamm.
Urmas Tamm. Foto: Arvet Mägi

Enam kui kümne aasta tagasi toimus üks missioonikonverents, kus esinesid poliitikud, teadlased ja ka teised arvamusliidrid.

Toonane peaminister Juhan Parts kutsus sellel konverentsil sotsiaalteadlasi ütlema ühiskonnale midagi, mille peale inimesed võpataksid. Julge ettepanek, aga igati kiiduväärt, sest ka siis nähti märke Eesti ühiskonna stagneerumisest. Hiljem punaprofessoriteks sõimatud teadlased tegidki katseid midagi öelda. (Punaprofessoriteks hakkasid parempoolsed tegelased varem lugupidamist pälvinud sotsiaalteadlasi nimetama pärast pronksiööd.)

Praegune olukord on peaaegu samasugune – stagnatsioon ühiskonnas. Selle varjamiseks püüavad poliitikud ja teised avaliku elu tegelased meediaga igapidi trikitada, et luua mulje, kui kõvad otsustajad ja muutjad nad ikkagi on. Tegelikkus? See on leppimine vaese ja odava tööjõuriigi igapäevase eluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles