Uhtna lasteaias näeb puidust käekotte ja rattaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puiduteemaline näitus Uhtna lasteaias.
Puiduteemaline näitus Uhtna lasteaias. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Veel täna saab Uhtna lasteaias vaadata puuteemalist näitust „Helde puu“, kus väljas kõikvõimalikud puidust valminud esemed.

Kui lasteaia õpetaja Kaie Teiva suvel üht puuteemalist raamatut sirvis, uuriti seal, kuidapidi rannikul puid riita laotakse ja mispidi seda sisemaal tehakse. Kui ta seni arvas, et teab puust pea kõike, sai talle selgeks, et avastamisrõõmu veel on.

Nii tuli tal idee lastele puitu laiemalt tutvustada ning kolleegid-tuttavad tulid kohe mõttega kaasa. Esialgu pidi näitus üleval olema vaid nädalakese, huvilised aga palusid seda tänaseni pikendada.

Koridoris ja saalis väljasoleval näitusel saavad nii lapsed kui täiskasvanud uudistada mitmeid puitesemeid, alustades lauajupist ja kulbist käekottide ning suuskadeni välja. Näha saab ka erinevaid saage ning kohalike ettevõtete, HMK Ehitus, Uhtna Saeveski ning OÜ Uhtna Puit, toodangut. „Kuuleme ju nende häält kogu aeg, aga ei tea, mida seal tehakse,“ selgitas Teiva.

Talle on suureks abiks olnud teinegi õpetaja Heli Vassar, kellega koos näitus püsti pandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles