Homme Valdur Mikitaga “Lingvistilises metsas”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme täiesti tavatul ajal avab Lääne-Virumaa keskraamatukogu uksed kõigile neile, kes on leidnud lummavat ainest kaasa- ja edasimõtlemiseks semiootikust kirjaniku Valdur Mikita raamatutest, kuulanud tema mõtisklusi “Ööülikooli” loengutes või telesaadetes.

Autori viimane esseekogu “Lingvistiline mets” on püsinud müügi-, laenutuse ja lugemise edetabelite esiridades harvanähtavalt pikka aega. Vist ühegi teise eesti autori teose iseloomustamiseks pole sagedamini kasutatud sõnu “inspireeriv” ja “äratundmine”. Olgu siis juttu eestlase mälestustest, unistustest või igatsustest, metsikust keelest-meelest ja meie kui metsaveererahva “metsapoole” olemisest.

“Raamatut on nimetatud ka meie longus rahvustunde utsitajaks ja rahva seljasirutajaks. Ühtpidi oleks nagu tegu tänapäevast müütilisse muinasaega kulgeva muinasjutuga, teistpidi jälle ohusõnumilise oleviku- ja tulevikunägemusega, kolmatpidi oluliste semiootiliste märkide seletustega,” rääkis Rakvere kirjandusklubi eestvedaja Reet Tomband.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles