Prints ja kerjus seiklevad Jõhvis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi kontserdimaja.
Jõhvi kontserdimaja. Foto: Arno Mikkor.

Jõhvi kontserdimajas mängib rahvusooper Estonia teisipäeval, 25. novembril kell 13 ja 18 ooperit “Prints ja kerjus”.

Mark Twaini põneva noortejutustuse ainetel loodud ­ooper räägib kahe poisi uskumatutest seiklustest. Ühel ja samal päeval sündinud Walesi troonipärija Edward Tudor ja Londoni kerjuspoiss Tom Canty on sarnased nagu kaks tilka vett! Edward unistab vaheldusrikkast elust vabaduses, kus keegi teda ei käsuta, ning Tom tahaks üle kõige maailmas nautida külluslikku eluviisi, kus pole puudust maiustustest ega kuninglikust meelelahutusest.

Nad kohtuvad juhuslikult ja vahetavad riided ning … ka elud?

Karmis tegelikkuses, kus Londoni pimedatel tänavatel varitsevad mõrtsukad ja keerubid, ning lossis, kus petturite pea kohal ripub halastamatult timuka kirves, õpitakse tundma teineteise elu pahupoolt.

Pöörased seiklused, milles kummagi poisi elu ripub sageli juuksekarva otsas, viivad Tomi ja Edwardi taas kokku ning nende saatuse otsustab küsimus, mille vastust võib teada ainult päris prints …

Ooperi “Prints ja kerjus” on lavastanud Andres Puustusmaa. Osades Märt Pius (Tallinna Linnateater), Priit Pius (Tallinna Linnateater), René Soom, Jassi Zahharov, Rauno Elp, Aare Saal, Rosanna Lints, Janne Ševtšenko jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles