Narva muuseumis töötab päkapikkude kool

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva muuseumis töötab päkapikkude kool
Narva muuseumis töötab päkapikkude kool Foto: Erakogu

Talvekülmade saabudes hakkavad päkapikud tööle ning akendele jäetud jõulusokkide ja -susside sisse hakkavad ilmuma kingitused. Kes on need salapärased olendid ning kuidas ja kus nad elavad, milliseid riideid kannavad, mida söövad ja kus töötavad?

Päkapikkude elust saab rohkem teada päkapikkude koolis. Narva linnuses paiknev päkapikkude kool pakub kolme kolmveerandtunnist programmi.

Programm “Päkapikkude eluolu” keskendub päkapikkude elukorraldusele. Saab piiluda päkkapikkude majja, kõndida treppidel, uudistada päkapikkude elutuba ja kööki ning kaasa lüüa nende igapäevategevustes. Võimalik on valmistada ka päkapikkude maiustust.

Programmi “Päkapikuteadus” raames pühendavad päkapikkude abilised huvilisi päkapikuteaduste saladustesse. Tark professor jutustab päkapikkude päritolust, nende harjumustest, kommetest ja välimusest. Siin ootavad teid sulepeaga kirjutamine, ruunikirja tundmaõppimine ning teised päkapikkude tarkused-oskused.

Programm “Päkapikkude käsitöökool” tutvustab käsitööalasid, millega päkapikud on tegelenud iidsetest aegadest alates. Narva linnuse põhjaõuest leiab ehtsa sepalõõtsa, külastada saab apteeki ja käsitöötuba, kus päkapikud valmistavad mänguasju ja kingitusi laste jaoks. Liitudes programmiga, õpib igaüks midagi uut ja saab koju kaasa võtta enda kätega valmistatud kingituse.

Programmi lõpus lüüakse osalejad päkapikuks, antakse kätte diplomid ja rüübatakse teed põhjaõue võlulõkke ääres. Kool töötab 24. novembrist uue aasta 11. jaanuarini. Osaleda saab nii ühes kui ka mitmes programmis.

Peresid oodatakse 6., 14. ja 20. detsembril ning 3. ja 10. jaanuaril kell 11 perepäevale.

Info ja registreerimine tel 359 9230 või info@narvamuuseum.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles