Sämmi Grill avas Haljala superristmikul uksed

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kandsid Sämmi Grilli klienditeenindajad laiali esimesed mehised praeportsud. Mäo ristis armsaks saanud toitu saab nüüd Virumaalgi.
Eile kandsid Sämmi Grilli klienditeenindajad laiali esimesed mehised praeportsud. Mäo ristis armsaks saanud toitu saab nüüd Virumaalgi. Foto: Aarne Mäe

Haljala liiklussõlme kerkinud uhiuues söögikohas said eile kõhutäie esimesed einestajad. Uudistajad võeti vastu suurema kärata, külalistele pakuti uksel šokolaadikooki ja kihisevat jooki.

Sämmi Grilli juhataja Merle Mutli rääkis, et lindilõikamist ette ei võetud, küll aga plaanitakse avamispidu tagantjärele korraldada. “Avasime vaikselt ja väikese eelreklaamiga, teavitasime vaid Sämmi Grilli Facebooki lehel,” ütles juhataja.

Pidulik avamine lükati edasi põhjusel, et kohvikupere soovib argipäeva enne sisse elada ja proovida, et kõik süsteemid ja töökorraldused ikka toimiksid. “Maja on väga uus ja vajab sissetöötamist.”

Eile pärastlõunal olid esimesed külastajad juba praade maitsmas. Sämmi Grillis toitlustatakse menüü alusel, samasugustest söögikohtadest erinetakse selle poolest, et eraldi päevapraade ei pakuta. Haljala Sämmi Grilli menüü on aga täpselt nagu Mäos asuva toidukoha oma ning juhataja sõnul toimib ja inimesed on selle hästi vastu võtnud. Samanimeline söögikoht tegutseb Järvamaal Mäos ja on Tallinna-Tartu maanteel liikujatele pakkunud kvaliteetset grilltoitu juba 15 aastat.

Avatud söögikoht on ühtlasi oluliseks täienduseks Haljala valla tööandjate seas, sest grillikohvikus leiavad rakendust peamiselt kohalikud inimesed.

“Inimeste huvi on suur, esimesed kliendid käisid ust katsumas juba kaks nädalat tagasi,” kõneles Mutli. Lisaks toitlustamisele on uues majas ka konverentsisaal, samuti on võimalik laudu broneerida.

Perspektiivikad alad Haljala liiklussõlmes on jäänud silma aga mitmele arendajale, nii avati kuu ­aega tagasi Sämmi Grilli kõrval Neste automaattankla. Bensiinijaamas on lisaks sõiduautode tankimise võimalusele ka suurtele veokitele mõeldud avar tankimisala, suurendatud tootlikkusega tankurid ja rohkelt manööverdamisruumi.

Sämmi Grilli juhataja Merle Mutli sõnul on täiustamisel veel söögisaali sisekujundus, et tekiks rohkem privaatseid nurgakesi, samuti taastatakse grillihoone ümbruses ehitustööde järel haljastus.

Mutli, kes on juhatajaks ka Mäo grillikohvikus, sõidab igal hommikul Paidest Haljalasse, et aidata töötajatel sisse elada ning toidukoht käima saada.

Haljala vallavanem Leo ­Aadel rõõmustas uue söögikoha avamise üle ning lisas, et detailplaneeringu järgi on konkreetne ala siiski veel ambitsioonikam.

“Detailplaneering näeb ette ka büroohooneid,” märkis Aadel.

Valminud grillihoone projekteeris Luhse&Tuhal arhitektuuribüroo ja ehitas Moodulprojekt OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles