Vastukaja: Tallinn ja Kiltsi on seotud

, MTÜ Meie Kiltsi juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Stoltsen.
Siret Stoltsen. Foto: Marianne Loorents

Kiltsi rahvamaja suure saali põranda ümber on meedias palju lära olnud. Mõni sõna ka siitpoolt.Seda ehitust rahastas Tallinna linnavalitsus. Tallinna linn kuulutas välja hanke. Vähempakkumuse alusel sai ehitajaks Borkholm Ehitus OÜ Tamsalust.

Soojustati põrandapoolne vundamendi äär ja põranda alune täideti liivaga, pandi vahtplast, kile, armatuur ning toestatud armatuurile valati betoon, mis lihviti siledaks.  Kattematerjaliks sai parketimustriga PVC. Ehitati ka uus lava esiosa, lavatrepid ja valmistati saali külgmised välisuksed.

Seen, mille pärast põrand aastaid tagasi üles võeti, saigi alguse küljeuksest, sest majal puudusid vihmaveerennid. Valida oli: kas samasugune puidust põrand, nagu oli varem, või betoonist. Pidanud nõu ehitus­spetsialistidega, otsustasime betoonpõranda kasuks, see välistab ajaloo kordumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles