Kaotasin korraga kaks venda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pertti Räty.
Pertti Räty. Foto: Internet

Kiponnieme pastor ja leinanõustaja Pertti Räty on külas Rakvere kirikupäevadel 1. detsembril kell 19 Karmeli koguduses, et rääkida teemal “Lootuse sõnumi õhtu” ning samas vaetakse mõtet leinanõustamise rühma vajadusest Rakveres.

Aastal 1993 olin Perhennieme Savo väikeses linnakeses pastor ja hingekarjane. Oli esmaspäev ja ma olin just ette valmistamas järgmise pühapäeva armulauajutlust. Ootamatult helises minu tööruumis telefon. Rääkis isa, kes teatas, et kodus on juhtunud kohutav õnnetus. Šerif oli teavitanud, et mõlemad minu vennad on leitud uppununa Kesk-Soome vetest. Ja minul paluti tulla sündmuspaigale.

See oli kohutav vapustus. Minu mõlemad vanemad vennad olid mulle väga armsad. Meie toonases viie pojaga peres olid meil lapsena lähedased suhted. Täiskasvanuna olime üksteisest veidi kaugemal, kuid kohtusime üsna sageli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles