Esmaspäeval algab üle-eestiline üritusterohke Ühisnädal

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva kuju Rakvere vallimäel.
Tarva kuju Rakvere vallimäel. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Esmaspäeval algab üleriigiline Ühisnädal, mis toob kõikidesse Eesti maakondadesse hulganisti põnevaid sündmusi. 30. novembrini kestval nädalal tehakse kõike seda, mis väärtustab koosloomist ja kogukondlikku ettevõtmist.

Ühisnädala ürituste seast leiab näiteks maakondlikke kodanikuühenduste konverentse, tublimate tunnustusüritusi, talguid, kärajaid, filmiõhtuid, viktoriine, MTÜde avatud uste päevi, kodanikuühenduste ümarlaudu, erinevad õpitube ja vabatahtlike aktsioone. Ühisnädala jooksul toimuvad ka mitmed foorumid ja osaluskohvikud, kus saab nii kuulata kui ka ise aktiivselt kaasa rääkida kodanikuühiskonda puudutavatel teemadel. Ühisnädala programmiga, kus on pea 200 sündmust saab tutvuda veebiaadressilt www.uhisnadal.ee .

Ühisnädala korraldaja Maiko Kesküla Järvamaa arenduskeskusest ütles, et Ühisnädal pakub häid võimalusi tutvumaks uute algatustega kõikjal üle Eesti ja kutsus kõiki üles kaasa lööma.

“Ühisnädalal leiab aset ka palju tunnustamisüritusi. Siingi ergutaks - ütleme aitäh neile, kes jaksavad omast vabast ajast teiste heaks asju teha, just nendele inimestele rajaneb suuresti meie kogukond,” lausus Kesküla.

Paljudes Eesti maakondades antakse sel nädalal välja tunnustusi kogukonnas aasta jooksul positiivset muutust loonud mittetulundusühendustele ja inimestele.

Samuti viivad Eesti Külaliikumine Kodukant ja Vabatahtliku Tegevuse Võrgustik koostöös läbi kümneid vabatahtlike aktsioone. Näiteks valmistatakse Saaremaal kassikaku pesasid, viiakse läbi talguid Lihula mõisas ja Kiduspe kabelis, tehakse mobiilifilme või meisterdatakse üheskoos heategevuseks jõulukaarte.

Noored võivad Ühisnädalal minna osaluskohvikutesse, mis toimuvad Eesti eri paigus ja kus on võimalik otsustajatega ühise laua taga leida lahendusi aktuaalsetele küsimustele.

Vaata SIIT, mis toimub Ühisnädalal Lääne-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles