Legendaarene “Majahoidja” astub taas lavale

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Suuman lavastuses "Majahoidja".
Toomas Suuman lavastuses "Majahoidja". Foto: Rakvere Teater

Üle mitme aasta on taas publiku ees legendaarne “Majahoidja” - Rakvere Teatri repertuaari vanim lavastus. Mati Undi 2001. aastal esietendunud lavastust on 13 aasta jooksul pausidega mängitud üle kaheksakümne korra.

Majahoidjat mängitakse Rakvere Teatris 22. novembril ja uuel aastal 17. jaanuaril. Tõuke lavastuse naasmiseks andis Eesti Draamateatri korraldatav Mati Undi nädal, mis on pühendatud Undi 70. sünniaastapäevale. Selle raames mängitakse “Majahoidjat” 27. ja 28. novembril draamateatris.

Mati Undi nädal toimub 24.-30. novembrini. Selle aja sees saab Draamateatris näha Undi kolme kammerlikku lavastust ja Undi Draamateatri-lavastustest koostatud näitust, kuulata Undi töödeldud Vaino Vahingu teksti esimest lugemist ning näitlejate meenutusi Matist ja tema lavastustest.

Nädala vältel saab ka Eesti Draamateatri ja Eesti Teatri Agentuuri kodulehel kuulata Undi lavastustes mänginud näitlejate intervjuusid, mis on salvestatud 2008. aasta teatrifestivali UNT! temaatilise näituse NATTIUM jaoks (koostajad Heidi Aadma, Ott Karulin ja Anne-Ly Sova). (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles