Absurd: kuulus Moët & Chandon vaidlustas eestimaise Moe viina nime

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LEIA ÜKS SARNASUS.
LEIA ÜKS SARNASUS. Foto: Erakogu, Internet

Muu hulgas Moe viina tootev peenviinatehas Virumaal on sattunud absurdsevõitu vaidluse keskele, sest Prantsusmaa kuulus šampanjatootja LVMH vaidlustas sarnasuse tõttu viina nime.

Moe peenviinatehase ja Rakvere piiritustehase juht Sven Ivanov ütles, et Moe viin on registreeritud juba ammu. “Nali on aga selles, et kui registreerisime oma kaubamärki “Moe 1886”, et seda veidi muudetud sildi all mujale Euroopasse viia, siis kaheteistkümnendal tunnil tuli Moët & Chandon ning teatas, et nemad vaidlevad sellele vastu,” rääkis Ivanov.

Tema sõnul on see absurdne, sest üks teeb šampanjat ja teine viina – need on täiesti erinevat liiki alkoholid.

“Neil on 12. detsembrini aega, kas maha rahuneda või oleme sunnitud minema LVMH vastu Euroopas selle vaidlusega kohtusse,” jätkas Ivanov, nentides, et ta ei teagi hetkel, mis sellest saab.

Estonian Spiritile kuuluv Moe tehas viib oma toodangut mitmesse välisriiki, sealhulgas Saksamaale, Ühendkuningriigis Londonisse, Prantsusmaale ja peagi ka Belgiasse.

Firmale Moët & Chandon pani Claude Moët aluse 1743. aastal.

Muddise (eestindatult Moe) mõisa viinaköök kanti Revali kreisi viinaköökide registrisse 1794. aastal. Rakvere piiritustehas sündis samuti 1794. aastal, tol ajal kandis see Wesenberghi viinaköögi nime. Piiritust hakati Moel tootma 1887. aastal. 1985. aastal täitus piirituse valmistamise algusest Eestis 500 aastat.

Estonian Spirit on Rakveres ja Moel tegutsenud täpselt viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles