3 küsimust “3 õest”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Tšehhov
Anton Tšehhov Foto: Internet

Rakvere teatris jõuab Andres Noormetsa tõlgenduses lavale Anton Tšehhovi “3 õde”. 2. detsembrini esitab teater iga nädala teisipäeval 3 teemakohast küsimust, millele saab vastata Rakvere teatri kodulehel asuva ankeedi kaudu (http://www.rakvereteater.ee/viktoriin) või posti teel aadressil 3 õde, Rakvere teater, Kreutzwaldi 2a, Rakvere 44314. Vastus peab kohale jõudma küsimuse esitamise nädalale järgneval esmaspäeval kella 18ks. Kokku on 5 vooru. Nädala parim vastaja saab auhinnaks 2 vabapääset lavastusele “3 õde”. Kogu mängu parimale on peaauhinnaks ööbimine 2-le Tallinna viietärnihotellis Kolm Õde koos 4käigulise õhtusöögi ja klaasi veiniga hotelli restoranis Bordoo.

Küsimused

  1. Tšehhov suri 1904. aastal Saksamaal Badenweileris. Mis oli kirjutatud vagunile, millega kirjaniku surnukeha Moskvasse toodi?
  2. Maša rolli “Kolmes ões” kirjutas Tšehhov oma tulevasele abikaasale Olga Knipperile. Läbi näidendi kordab Maša üht fraasi, tsitaati kuulsalt kirjanikult. Sama tsitaadiga lahkus Knipper-Tšehhova oma 90. sünnipäeval teatrilavalt. Kuidas kõlab see tsitaat ja kes on selle autor?
  3. Kord kirjutas Tšehhov oma naisele: “Sa küsid: mis on elu? Samahästi võiksid sa küsida: mis on ...? ... on ..., rohkem pole midagi teada.” Mis sõna ta kolme punkti asemel kasutas ehk millega võrdles Tšehhov elu?
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles