Kükloop ja kokaiin kreisilinnas

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KaRakTer testib “Kükloobi” kaasaegsust.
KaRakTer testib “Kükloobi” kaasaegsust. Foto: Erakogu

Harrastusnäitetrupp KaRakTer näitab Rakvere publikule “Kükloopi” ja “Kokaiini”, valmistub esitlema “Koopanaist” ja plaanib harrastusteatrite festivali.

Lavastust “Kükloop” on KaRakTer mänginud Vanamõisas, Valgas ja veel paaris paigas vabaõhuetendusena. Katkendit sellest oli võimalik näha ka Baltoscandalil lavastuses “Atlas”. Viimaks leiti Rakveres “Kükloobi” näitamiseks sobiv ruum – reaalgümnaasiumi aatrium. “Seal on ikkagi kakskümmend inimest laval, pole lihtne leida sobivat saali. Otsisime tükk aega,” ütles KaRakTeri näitleja Ivo Leek.

“Kükloobi” lavastaja Tiit Alte rääkis, et tükk valmis koolituse raames, kus mentoriks oli Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe. “Materjaliks sai valitud ­Euripidese “Kükloop”, mis kõlab üllatavalt ajakohaselt. Lugu on küll Odüsseuse seikluste sarjast, aga kükloobi mentaliteet on tänapäeval vallutanud terve maailma – et ainult kõht on jumal ja mina-mina-mina on kõige tähtsam,” rääkis Alte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles