Peen tera kahandas saagi keskmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paks tolmupilv, mis ümbritseb põllul töötavat kombaini, näitab, et vili on tänavu väga kuiv.
Paks tolmupilv, mis ümbritseb põllul töötavat kombaini, näitab, et vili on tänavu väga kuiv. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Kui üle poolte põldude on viljast puhtaks koristatud, hindavad põllumehed vilja-aastat normaalseks, viidates kuumast tingitud väikesele viljaterale ja olles õnnelikud, et torm saaki ei vähendanud.

Aravete Agro viljast on koristatud ligi 70 protsenti, lõigata on jäänud veel nii otra, nisu kui ka rapsi. Agronoom Andres Kalle ütles, et kui arvestada kuumi ilmu, on vilja kvaliteet üsna hea. «Peenikest tera on palju sees, aga kui see välja sortida, jääb ikka jämedamat ka järele,» selgitas ta.


Saagikuse kohta märkis Kalle, et varasemad odrad andsid parema saagi, aga mida hilisemad olid külvid, seda väiksemaks jäi saak. «Kui alguses sai hektari pealt viis tonni märga otra, siis nüüd alla nelja,» arutles ta. «Ilmselt jagus varasemale külvile niiskust rohkem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles