Rakvere piiritustehas tahab Eesti piirituse tähisele tegelikku sisu

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika ajalooga Moe peenviinatehases tehakse kangemat kraami ainult kohalikust viljast ja veest, mistõttu on sel ka täis õigus geograafilisele tähisele Eesti viin.
Pika ajalooga Moe peenviinatehases tehakse kangemat kraami ainult kohalikust viljast ja veest, mistõttu on sel ka täis õigus geograafilisele tähisele Eesti viin. Foto: Arvet Mägi

Rakvere piiritustehase ja Moe peenviinatehase omanikfirma Estonian Spirit taotles Eesti viina definitsiooni täpsustamist, nüüd on “pall” põllumajandus­ministri käes.

Pikalt analüüsitud Estonian Vodka geograafilise tähise taotlus leidis läinud nädalal põllumajandusministeeriumi eksperdikomisjonis enamuse toetuse, kus seitse komisjoni liiget toetas taotlust, kolm jäi erapooletuks.

Taotluse esitanud Estonian Spirit OÜ juhatuse liikme Sven Ivanovi sõnul on  eksperdikomisjoni toetus oluline. “Oleme algusest peale olnud seisukohal, et Eesti viin peab olema tehtud Eestis toodetud piiritusest, kasutades kas Eesti teravilja või kartulit. Selline lahendus, mille vastu ei olnud ükski eksperdikomisjoni liige, toob kasu nii Eesti viljakasvatajatele kui ka põllumajandussektorile laiemalt,” selgitas Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles