Tallinn säästab aastas tänavavalgustuse arvelt 18 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn on vähendanud öist tänavavalgustust.
Tallinn on vähendanud öist tänavavalgustust. Foto: Urmas Luik

2010. aastal on Tallinna tänavavalgustuse kuludeks eelarves ettenähtud 90 miljonit, rahaline vajadus täismahus tänavavalgustuse tagamiseks oleks aga 108 miljonit krooni.

Kokku on Tallinnas 52 400 valgustit, millest magistraaltänavatel on aastaringselt välja lülitatud 5500 valgustit. Valgustust ei ole vähendatud elurajoonides, väiksematel kõrvaltänavatel, ristmikel, ühissõidukipeatustes, jalakäijate ülekäiguradadel ja nende vahetus läheduses, ütles Tallinna kommunaalameti hooldusosakonna juhataja Tarmo Sulg BNS-ile.

Tänavavalgustuse sisselülitamise aega ei ole Sule kinnitusel vähendatud, vaid valgustus süttib, kui päevavalguse tugevus on langenud alla 30 luksi.

Hommikune põlemisaeg väheneb alates 1. aprillist üks tund päevas kuni 1. juulini, saavutades päevas kaks tundi lühendatud põlemisaja. Alates 1. juulist hakkab kahetunnine lühendatud põlemisaeg vähenema kuni 9. septembrini, saavutades ühe tunnise vähendatud põlemisaja päevas.

Sulg kinnitas samuti, et koostöös politseiga on välja selgitatud kõrgendatud turvariskiga piirkonnad, kus tänavavalgustust öötundidel välja ei lülitata ning sügis- ja talveperioodil 10. septembrist 31. märtsini välisvalgustuse põlemisaega ei lühendata.

Sule sõnul peavad autojuhid valima teeoludele vastava sõidukiiruse. Tuues näiteks valgustuseta maanteed, kus liiklejad mahuvad turvaliselt liikuma ühtses liiklusruumis, ütles Sulg, et samade põhimõtete alusel toimib liiklus ka linnas.

Ühtegi kahjunõuet seoses välisvalgustuse põlemisaja lühendamisega linnale seni esitatud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles