Valitsemine olgu avatud ja kaasav

, Haljala vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Aadel.
Leo Aadel. Foto: Arvet Mägi

Hea valitsemise mõõdupuuks on avatus, kaasamine ja dialoog kodanikega. Selleks on erinevaid viise ja vahendeid. Need võivad olla küsitlused, gallup kodulehel, arengukava avalikud arutelud, vallaleht või sotsiaalmeedia.

Alates 1998. aastast tähistatakse Eestis iga aasta 26. novembril kodanikupäeva. Sellel päeval on saanud heaks tavaks tunnustada vastutustundlikkuse ja kaasinimestest hoolimisega silma paistnud Eesti kodanikke. Igal aastal valitakse aasta kodanik, kõikjal Eestis tõstetakse esile kohalikke sädeinimesi ja -organisatsioone.

Kodanikupäev on pühendatud nii Eesti kodanikule kui kõigile Eestis elavatele inimestele, olenemata nende rahvusest. See on päev, mis tuletab meile meelde kodaniku õigusi ja kohustusi. Märkamise ja tunnustamise eesmärgiks on teadvustada kodanikuks olemist ja ühtlasi tõsta kodanikuuhkust. Ühes iseseisvuspäeva ja võidupühaga aitab see kaasa isamaalisuse ja riikluse hoidmisele, mis, arvestades tänast olukorda rahvusvahelisel areenil, teeb meid veelgi tugevamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles