Prii ühistransport üle Eesti

Siret Kotka
, riigikogu liige keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka
Siret Kotka Foto: Erakogu

Kui Tallinna linnavalitsus tuli kaks aastat tagasi välja tõeliselt asjaliku mõttega kehtestada tasuta ühistransport, olid paljud jahmunud. Kuid keskerakond on ju varemgi asju suurelt ette võtnud ja ära teinud. Olgu see siis tasuta koolitoit või Eesti Raudtee riigi omandisse tagasi ostmine. Meie ideid on algul ikka sõgedalt maha tehtud, ent aja möödudes võetakse neid kui loomulikke, vajalikke ja rahva hüvanguks tehtuid.

Tunnistan, et tasuta ühistranspordi idee tundus esialgu ka mulle tükina, mis võib Tallinnal suu lõhki ajada, kuigi olin tollal abilinnapea Taavi Aasa nõunik, kureerides transpordi valdkonda.

Nüüd ei kujuta tallinlased elu tasuta ühistranspordita enam ettegi. Ka opositsioon on Tallinna linnavolikogus viimaks ometi taipama hakanud, et tasuta ühistranspordi ründamine ei ole mõistlik tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles