Tüdruk rääkis arvatava seksuaalperverdi tegudest õpetajale

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siit nabis politsei esmaspäeval kinni tuttava juures külas olnud 36aastase mehe, keda kahtlustatakse noorema kui 14aastase tüdrukuga seotud sugulise iseloomuga teos.
Siit nabis politsei esmaspäeval kinni tuttava juures külas olnud 36aastase mehe, keda kahtlustatakse noorema kui 14aastase tüdrukuga seotud sugulise iseloomuga teos. Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeval nabis politsei Tamsalu vallas Kullenga külas kinni 36aastase mehe, keda kahtlustatakse neljandas klassis käiva tütarlapse seksuaalses ahistamises.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Jelena Filippova sõnul alustas politsei kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb täisealise isiku poolt noorema kui 14aastase isiku suhtes toime pandud sugulise iseloomuga tegu.

“Kahtlustatavana kuulati üle 36aastane mees,” vastas Filippova toimetuse järelepärimisele.

Politsei saab kuriteos kahtlustatavat kinni pidada kuni 48 tundi. Tema vahi alla võtmise otsustab kohus prokuratuuri taotlusel. Filippova sõnul ringkonnaprokuratuur kuriteos kahtlustatava vahi alla võtmist kohtult ei taotlenud. Seega pääses mees eile vabadusse.

Politsei tabas kuriteos kahtlustatava Kullenga külas, kus ta oli tuttava juures. Peremees tunnistas, et politsei käis küll esmaspäeval tema kodus, kuid lähemalt ei soovinud ta rääkida.

Virumaa Teataja andmetel rääkis Tamsalu gümnaasiumis õppiv tütarlaps õpetajale, mis oli temaga juhtunud. Kool pöördus seejärel valla lastekaitsetöötaja poole, kes omakorda informeeris politseid.

Tamsalu gümnaasiumi direktor Vardo Arusaar ei soovinud juhtunust rääkida. “See on delikaatne asi,” põhjendas ta ja lisas, et uurimisega tegeleb politsei.

Tamsalu valla sotsiaal- ja haridusosakonna juhataja Ülle Kristmanni sõnul on lapsele osutatud psühholoogilist abi. Rohkem ei nõustunud Kristmann rääkima, viidates delikaatsele infole ja vajadusele last kaitsta. Küll aga ei meenunud talle, et varem oleks vallas midagi analoogset juhtunud.

Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg ütles, et lapsega tegelevad spetsialistid ja asi on uurimisjärgus. Et pere, kus tütarlaps elas, on probleemne, taotleb vald lapsele õiguskaitset. See võib tähendada lapse perest ära võtmist. “Aastate jooksul on see pere olnud ühel või teisel moel kontrolli all,” sõnas vallavanem.

Politsei tuvastas septembris mehe, kes tülitas Rakveres lapsi, ja tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Kolmandas klassis käiva poja ema Verona rääkis toona, et nägi juba ammu Facebookis, et seal hoiatatakse võimaliku pedofiili eest. Kui poeg kaaslastega neile tuli, siis rääkis naine lastele varitsevatest ohtudest ja manitses, et ei tohi tundmatute meestega kaasa minna. Seepeale ütles poja kaaslane, et üks mees oli kahte klassiõde kutsunud poodi kommi ostma. Siis oli ka Verona kord hoiatada sotsiaalmeedias vanemaid võimaliku pedofiili eest.

Aasta alguses tegi Väike-Maarja kandi lastevanemaid ärevaks seal tegutsev 45aastane mees, kes tundis huvi poiste vastu.

Neljateistaastase poisi ema Sirje rääkis siis Virumaa Teatajale, et sai mehest teada poja kaudu. Poja sõnul kutsunud see mees Facebookis noori poisse endale sõbraks. Seejärel tahtis pilti, kuid samas endast pilti ei saatnud. Poja sõbrale oli mees läkitanud vaid maja pildi, kus ta väidetavalt elab. Samuti kutsus mees poisse endale külla, kui neil “midagi muud teha pole”.

Sirje sõnul mees väga siivutut juttu pojaga ei rääkinud, küll aga tundus tema käitumine kahtlane. Hiljem politseist öeldigi, et kõnealune mees on korravalvuritele tuttav ja on isegi seksuaalkuriteo eest karistatud. Paraku ei saanud politsei mehele midagi teha, sest tema käitumine polnud seaduse raamidest väljunud.

Politsei on varem korduvalt manitsenud, et taoliste juhtumite vältimiseks peavad lastevanemad juba varakult kodus selgitustööd tegema, et võõrastega ei tohi mitte mingil juhul kaasa minna. Lastevanematel ja ka lastega töötavatel inimestel tuleb lapsi hoiatada, et mõned halvad inimesed ajavad ilusat juttu laste enda juurde meelitamiseks, mõtlevad igasuguseid valesid välja, kuid eelkõige selliseid, milles laps ei oska isegi kahelda, ja lubavad kas maiustusi või ilusaid asju. Eriti kergesti mõjutatavad on lapsed, kelle kodune majanduslik seis ei ole kõige parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles