Aasta noorsootöötaja tuleb Kundast

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis aastat tagasi toimunud Kunda noortemaja avamisel langes Helen Jagantile osaks peotordi lahti lõikamise au.
Viis aastat tagasi toimunud Kunda noortemaja avamisel langes Helen Jagantile osaks peotordi lahti lõikamise au. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Septembrikuus kuulutas maavalitsus välja noorsootöötajate tunnustuskonkursi, et selgitada välja enim silma paistnud noorsootöötaja, enim silma paistnud koolitaja, aasta koostöö ja aasta tegu.

Enim silma paistnud noorsootöötaja tiitlile esitati sel aastal viis kandidaati: Meeli Veia Väike-Maarja avatud noortekeskusest,  Taimi Talpas-Taltsepp Rakke noortekeskusest, Helen Jagant Kunda linna klubi noortemajast, Krista Leppik Vasta koolist ja Aive Ott Kaitseliidu Viru malevast.  

Kuigi kõik esitatud kandidaadid on maakonnas väga hinnatud noorsootöö tegijad ja väärivad kõik tunnustamist ning esile tõstmist, tuli komisjonil siiski teha valik.

Lääne-Virumaa aasta noorsootöötaja 2014 tiitli pälvis komisjoni hääletuse tulemusel Helen Jagant.

Helen, töötades Kunda noortejuhina alates 2004. aasta maikuust, on taganud Kundas noorsootöö järjepidevuse, leidnud erinevaid uusi suundi noorsootöö arendamiseks. Noortemajas on igal aastal läbi viidud palju erinevaid projekte, mis mitmekesistavad noorte vabaaja veetmise võimalusi, sh koolivaheaegadel.

2014. aastal oli Helen noortemalevas kasvatajaks, juhtis fotoprojekti “Enne ja nüüd”, kus noored said võimaluse jäädvustada kodulinna fotodel tänasel päeval, võrdluseks aastakümnetetagused ülesvõtted.

Tema eestvedamisel tegutseb edukalt ka Kunda noorte kunstiring. Ta on osalenud mitmete ülemaakonnaliste sündmuste korraldajana.

Helen oskab noortega leida ühise keele ning rakendab noorte poolt tulnud ettepanekuid töö paremaks korraldamiseks ning kaasab neid alati noortemaja tegevustesse ja projektidesse

Aasta koostöö tiitlile esitati Kaitseliidu Viru maleva noorteinstruktor Aive Ott, kes on aktiivselt tegutsenud noortega pea kakskümmend aastat. Ta on aidanud üles ehitada maakonna kodutütarde organisatsiooni, kodutütarde ning naiskodukaitse vahelisele koostöö arendamisele nii maakonnas kui üleriigiliselt läbi erinevate projektide. 

Ta on viinud läbi kodutütarde nii üleriigilisi (matkamängud) kui maakonna üritusi, purjetamisringi J. Kunderi seltsis, purjetamislaagrit Käsmus, juhendanud vabatahtlikke noortejuhendajaid.

Noorsootöötajate koostöö Kaitseliidu Viru malevaga on tekkinud suuresti just tänu Aive initsiatiivist koostööd arendada maakonna teiste noorsootöö valdkondadega.

Esmakordselt valiti meie maakonnas enim silmapaistnud koolitaja, selle tiitli sai Ettevõtlusteater MTÜ, Piret Põllu ja Diana Tandru poolt maakonnas ja üleriigiliselt ettevõtlusõppe arendamise eest ettevõtlusteatri abil. Mõlemad juhivad ettevõtlusteatri etendus-seminare koos Heiti Pakkiga Ugala teatrist.

Noortega on käidud etendamas nii Eestis kui välismaal erinevate ettevõtete lugusid („Joosta või mitte joosta – selles on küsimus“ – Ööjooksu lugu; „Click&Grow – time to show“; „Tark maja – tark äri“), lisaks on korraldatud stsenaariumite koolitusi ja seminare, ettevõtluslaagreid õpetatejatele ja õppejõududele, valminud on õppematerjalid, millele tuginedes saab iga kool koos õpilastega oma ettevõtlusteatri luua.

Õpetajate ja noortejuhendajate koolitused toimuvad üle riigi, asjalik koostöö on haridus-ja teadusministeeriumi, Entrumi, maavalitsuse, ettevõtete ja koolidega.

Kahjuks ei esitatud ühtegi esildist aasta teo kategoorias.

Üle-eestilisele noorsootöötajate konkursile esitati edasi kandideerima maakonna noorsootöötajad kolmes kategoorias: enim silmapaistnud noorsootöötajana Helen Jagant, enim silmapaistnud koolitajana Ettevõtlusteater ja aasta koostöö eest Aive Ott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles