Vaata, kes kõige paremini Lääne-Virumaal tervist edendab

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed Triin.
Lasteaed Triin. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Maavanem kuulutas septembris välja konkursi aasta tervisedendaja tiitlile, tunnustamaks inimesi, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega on olnud eeskujuks ning panustanud silmapaistvalt maakonnas inimeste tervise parendamisse ja väärtustamisse ning edendanud valdkonda paikkonna tasandil.

Laekus kuus esildist. Kandidaadid olid Kelli Floren (MTÜ KF Suusaklubi, Uhtna Kooli kehalise kasvatuse õpetaja), Hillar Kasu ( Simuna kooli kehalise kasvatuse õpetaja, Simuna spordihoone juhataja), Anna Laine (Võsu kooli kokk),  Gustav Saar ( Vinni  vallavalitsuse arendusnõunik) ja Viivika Roostar (Rakvere Triinu lasteaia õpetaja, tervisedendavate lasteaedade maakondlik koordinaator).

Kõik kandidaadid on olnud oma töös tublid ja tuntud nii oma piirkonnas kui maakondlikult ning väärivad esiletõstmist.

Tervisenõukogu poolt osutus  valituks  Viivika Roostar, kelle kandidatuur esitatakse ka riiklikuks tunnustamiseks.

Viivika Roostari panus Rakvere Triinu  Lasteaia  ja  maakonna  tervisedendusse on  olnud aastast 2010 mitmekülgne, kaasates tegevusse lasteaialastest õpetajate ja lapsevanemateni. Koordinaatori tööd teeb Viivika väga põhjalikult. Ta on  külastanud suurt osa maakonna tervisedenduse võrgustikuga liitunud lasteaedu ning tegeleb  liitumissooviga lasteaedade nõustajana. Ta on ise mitmete uute ettevõtmiste  algataja oma lasteaias ja maakonnas, samuti organiseerinud koolitusi lasteaedade õpetajatele ja kooliõdedele.

Lisaks maakonnas toimuva eestvedamisele, panustab Viivika Triinu lasteaia tervise teadlikkuse tõstmisse suure entusiasmiga, on juhtinud lasteaia tervise töörühma lasteaias vigastuste fikseerimise süsteemi koostamiseks, olnud ise lektoriks tervisedenduse alastel üritustel, juhtinud mitut suurüritust (2014 talvel korraldas ühise  kepikõnni  tähistamaks  liikumisaasta algust). Südamenädala raames on  korraldanud  Rakvere linna lasteaedade ja koolide õpetajatele töövälisid  sportlikke ettevõtmisi  (pilatese, golfi, disc-golfi  kursus; vesiaeroobika ja ühine  kepikõnd).

Viivika Roostari teadlikkust, aktiivsust ning huvi valdkonna vastu on tähele pandud ka Tervise Arengu Instituudis ning ta valiti retsenseerima juhendmaterjali „Lapse vaimse tervise toetamine lasteaias“ (avaldatud 2013).

Sotsiaalministeerium alustas tervisedendajate riikliku tunnustamisega 2012. aastal. Meie maakonnast on üleriigiliselt tunnustust saanud Lääne- Viru Maavalitsuse tervisedenduse spetsialist Olga Boitsov  ja Päästeameti Ida päästekeskuse juhtivspetsialist Milvi Kompus.

Riiklike laureaatide tunnustamine ja pidulik vastuvõtt toimub 17. veebruaril 2015. aastal Tallinnas..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles