Vald üritab kaitsta võimaliku perverdi ohvriks langenud tütarlast

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Eile vabastati 36aastane mees, keda kahtlustatakse noorema kui 14aastase tüdruku seksuaalses ahistamises.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova ütles, et mehe suhtes rakendati kodunt lahkumise keelu tõkendit. See tähendab, et ta võib kodukülast lahkuda vaid kuni kolmeks päevaks. Kauemaks ajaks lahkumiseks peab ta loa saama prokurörilt või uurijalt.

"Selle juhtumi puhul puudusid vahistamise alused – uute kuritegude toimepanemise või kriminaalmenetlusest kõrvalehoidumise oht," edastas Filippova prokuratuuri selgituse, miks kuriteos kahtlustatavat eeluurimise ajaks vahi alla ei võetud.

Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg tunnistas, et kuuleb kuriteos kahtlustatava vabadusse laskmisest esmakordselt ajakirjanduselt. “Ju siis prokuratuuril pidi mingi põhjus olema,” arutles vallajuht kahtlustatava vahi alla võtmise loobumist.

Uudebergi sõnul ei näe ta seost nüüdse ja eelmise aasta kevadel Tamsalus jõhkralt tapetud 15aastase Marily juhtumi vahel. Küll aga otsustasid vallavõimud täna, et pere, kus võimalik seksuaalse väärkohtlemise ohver elab, on nüüdsest valla lastekaitsespetsialisti igapäevase tähelepanu all. “Sellele perele on suunatud kõrgendatud tähelepanu,” sõnas Uudeberg. Varem on vallajuht nimetanud seda peret probleemseks ja omavalitsus taotleb seal elavale tütarlapsele õiguskaitset.

Anonüümsust palunud infoallikas rääkis, et nüüd kuriteos kahtlustatav oli koos sõbraga kõnealuses peres Tamsalus tipsutamas, kuid tütarlast kumbki ei puutunud. Seda olevat kinnitanud ka võimalik ohver ise.

Allikas nimetas teise nime, kes võis tütarlast seksuaalselt ahistada. Allika hinnangul on  kõnealune pere, kus kasvab mitu last, probleemne. Nende korteris Tamsalus käivat pidevad joomingud. "Kes seal ei näperdaks," lisas allikas.

Eelmise aasta kevadel oli Saaremaalt pärit 15aastane Marily Tamsalus sõbral külas. Sõbra pere oli samuti vallavõimude silmis probleemne.

Politsei sai väljakutse Tamsallu seoses Marily peksmisega. Tütarlaps sattus Rakvere haiglasse, kust vabanemisel ta tagasi Tamsallu sõitis. Mõni päev hiljem leiti jõhkralt tapetud Marily surnukeha Tamsalu terviserajalt.

Pärast juhtumit leiti, et tütarlaps ei oleks tohtinud enam Tamsallu ehk ohutsooni sattuda. Vaadati üle erinevate ametkondade, sealhulgas politsei tegevuskavad. Samuti rõhutati info vahetamise vajadust kohalike omavalitsuste ja politsei vahel.

Esmaspäeval nabis politsei Tamsalu vallas Kullenga külas kinni 36aastase mehe, keda kahtlustatakse neljandas klassis käiva tütarlapse seksuaalses ahistamises. Assamallast pärit mees oli Kullenga külas tuttaval külas.

Politsei alustas kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb täisealise isiku poolt noorema kui 14aastase isiku suhtes toime pandud sugulise iseloomuga tegu.

Virumaa Teataja andmetel rääkis Tamsalu gümnaasiumis õppiv tütarlaps õpetajale, mis oli temaga juhtunud. Kool pöördus seejärel valla lastekaitsetöötaja poole, kes omakorda informeeris politseid.

Tamsalu gümnaasiumi direktor Vardo Arusaar ja valla sotsiaal- ja haridusosakonna juhataja Ülle Kristmann ei soovinud juhtunust rääkida. Mõlemad viitasid keeldumist põhjendades delikaatsetele andmetele ja vajadusele last kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles