Seadusemuudatus võimaldaks koostööd

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseministeerium esitas ministeeriumidele kooskõlastamiseks kava töötada välja eelnõu, mis võimaldaks kohalike omavalitsuste koostöös luua avalike teenuste korraldamiseks ühisasutuse.

“Oleme olukorras, kus neljas omavalitsuses viiest on vähem elanikke kui 5000. Et kõik omavalitsused oleksid suutelised pakkuma oma elanikele võimalikult häid ja kättesaadavaid avalikke teenuseid, on tihtipeale otstarbekas ühendada jõud. Ühisasutus annab kohalikele omavalitsustele võimaluse koostööd süvendada – olgu seda siis näiteks jäätmekorralduse, ühistranspordi või sotsiaalvaldkonnas,” rääkis siseminister Hanno Pevkur.

Olenemata suurusest peab iga omavalitsus hakkama saama sotsiaalabi ja -teenuste pakkumise, lastekaitse, noorsootöö, veevarustuse ja kanalisatsiooni korraldamise, teede ja tänavate korrashoiu, ühistranspordi korralduse ja teiste ülesannetega. Isegi siis, kui kõigis omavalitsustes elaks vähemalt 5000 inimest, ei oleks paljude ülesannete kvaliteetne täitmine omavalitsustel ilma koostööd tegemata võimalik ega mõistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles