Metallivaras seadis ohtu inimeste tervise

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklusteel varastati valgustuspostide elektrisõlmi katvad metallist kaaned.
Kergliiklusteel varastati valgustuspostide elektrisõlmi katvad metallist kaaned. Foto: Politsei

Ööl vastu 15. novembrit on pahatahtlik inimene ettekavatsetult võtnud kergkliiklusteelt Tõrma ristteest kuni Vana-Vinni viiva teeristini valgustuspostide elektrisõlmi katvad metallist kaaned.

Piirkonnapolitseiniku Jaagup Nõmmeloo sõnul seadis kurikael ohtu seal liikuvate inimeste tervise, sest sademed satuvad elektrisüsteemi ja tekitavad lühise ning tee mattub pimedusse. “Seda on ta teinud sihilikult, sest kaante kätte saamiseks tuli ka natuke vaeva näha ja ettevalmistusi teha, kuna kaaned olid postide küljes n.ö. TORX poldiga, mille välja keeramiseks on ka vastavat kuuskant võtit vaja,” selgitas Nõmmeloo.

Piirkonnapolitseinik palub lapsevanemaid, et nad räägiksid oma lastega kes kergliiklusteed võivad kasutada ja teavitaksid neid ohtudest. Et nad ei läheks kättpidi avatud elektrijuhtmestikku kolama.

Politsei andmetel tegeleb kohalik omavalitsus aktiivselt probleemi lahendamisega, et need kaaned saaksid kiiresti asendatud.

Vinni vallavanem Toomas Väinaste rääkis, et varastati 26 kaant. “Me kaalusime ekstra kaane ära, et näha, palju metallivaras sai,” sõnas vallajuht. Üks kaas kaalus 418 grammi.

Väineste sõnul on uued kaaned juba tellitud. Üks kaas maksab 6 eurot. Vald on arvestanud lisaks tööraha 100 eurot.

Piirkonnapolitseiniku sõnul oleks ta tänulik igasuguse info eest, mis aitaks tabada selle pahategija. Samuti võib politseid teavitada, kui keegi märkas ööl vastu 15. novembrit kergliiklusteel kahtlast tegevust. Info võib edastada telefonil 53091130 või meiliaadressil: jaagup.nommeloo@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles