Maanteeamet kaotab regioonijuhid

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senine maanteeameti peadirektor Aivo Adamson asub tööle Starmanis.
Senine maanteeameti peadirektor Aivo Adamson asub tööle Starmanis. Foto: Toomas Huik

Maanteeametis toimuvate ümberkorralduste käigus vähenevad juhtimistasandid, sest uuest aastast minnakse üle valdkondlikule juhtimisele ja regioonijuhid kaovad, teatas ERR uudisteportaal.

Maanteameti peadirektori Aivo Adamsoni kinnitusel ei tähenda see aga, et regioonides oleks tehtud halba tööd.

Adamson ütles ERRi raadiouudistele, et siiani käitub maanteeamet regiooniti erinevalt.

"Kui võtta Lääne regioon, Ida-Virumaa, Põhja ja Lõuna regioon, siis paraku oleme sellise administratiivse juhtimisega paistnud väljapoole ja käitunud erinevalt - ei saanud meie ehitajad aru, miks me ühes regioonis teeme asju ühtmoodi, teises teistmoodi, ka inimesed ei saanud aru," rääkis Adamson.

"Selleks, et ühtset nägu saavutada, me kaalusime ja analüüsisime, miks mitte minna üle valdkondlikule juhtimisele," lisas ta.

Adamson ütles, et neli regiooni piirkonnakeskustena jäävad küll alles, aga lõpetavad oma tegutsemise administratiivsete üksustena.

"Tulevad kolm suurt valdkonda: ehitus, teehoole ja liiklusvaldkond. Kusjuures liiklus on meil juba käesoleva aasta 1. jaanuarist valdkondlik, liilkusregistri teenindusbürood on kõik valdkondlikult juhitud," selgitas Adamson.

Võtmeküsimus on Adamsoni sõnul see, mis saab regioonijuhtidest, sest ümberkorralduste eesmärk pole inimeste koondamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles