Nädala kaja: Parkimispõrgu Rakveres

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Rakvere linnas on parkimine korraldatud kehvasti, eriti jamaks läheb tuleva lumega, kui autodele kesklinnas ja selle ümbruses enam üldse ruumi ei jää.

Rakvere linnajuhid tahavad jutu järgi küll elu kesklinna ja vanalinna tuua, ent kuidas see elu siia tuleb, kui pole oma sõidukit kuhugi panna. Bussiga ka ei saa, sest liine võetakse aina vähemaks.

Näiteks huvitab mind, kuhu pargivad oma ­auto need sajad konverentsikülalised, kes plaani järgi hakkavad tulevikus Targas Majas käima. Eks linn suunab need Parkali parklasse, aga see on ju pidevalt Aqva külastajate sõidukeid täis. Üldse kummaline, et linn lasi nii suure hotelli-veekeskuse ehitada, ilma et oleks nõutud parkimiskohti. Uue konverentsikeskusega küll kaasnesid selle all mõned, kuid ma pole seal kunagi käinud ega oska kommenteerida, kas seda ikka sihipäraselt kasutatakse. Aqva, vabandust, linna parklas ei seisa mitte ainult USA sõdurite veokid (sic!), vaid ka suured bussid, mis tegelikult võiks pärast rahva mahapanekut mujale suunata, kas või spordihoone juurde, et ruumi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles