Jõulupuude seas annavad tooni kasvavad kuused

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa keskväljakule püstitati neljapäeval jõulupuu. Viimase hingamise sai kooremädanikuga puu, mis oli niigi hukule määratud.
Tapa keskväljakule püstitati neljapäeval jõulupuu. Viimase hingamise sai kooremädanikuga puu, mis oli niigi hukule määratud. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linn ei ole maakonnas ainus paik, kus jõulumeeleolu luuakse teisiti kui metsast toodud jõulupuuga. Haljalas on juba mitu aastat jõulutuledes säranud esimese Eesti vabariigi presidendi Konstantin Pätsi auks istutatud tamm.

Haljala volikogu esimees Margus Punane ütles, et kasvav, olgugi et talvisel ajal lehtedeta puu pakub rahvale jõuluilu ka tänavu. “Võimalik, et kunagi mõtleme midagi muud välja, aga ei pea ju tingimata metsast puud saagima,” sõnas Punane.

Kadrina alevikus on jõulupuu traditsiooniline kuusk, mis toodi riigimetsast. Kuid ka Kadrinas on katsetatud teistsugust lahendust – ühel aastal säras tuledes jõuluvaher. “See tekitas siiski vastakaid emotsioone, mõnele väga meeldis ja mõnele üldse mitte. Et jõuluajal mitte pingeid tekitada, oleme edaspidi otsustanud kuuse kasuks,” rääkis Kadrina abivallavanem Jaan Stern.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles