Rakvere jõulupuu tekitab inimestes poleemikat

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks rakverlane teeb kuusepuuga lähemalt tutvust.
Üks rakverlane teeb kuusepuuga lähemalt tutvust. Foto: Erakogu

Rakvere linna keskväljakule kerkinud puidujääkidest kuuseinstallatsioon inimesi ükskõikseks ei jäta.

Osad inimesed ootavad põnevusega huvitava kuuse valmimist, teised aga soovivad, et kohalikud raha kokku paneks ja väljakule traditsioonilise okaspuu organiseeriks.

Facebookis on käima läinud ka kodanikualgatus, kus uudse kuusepuu ideest mitte kõige suuremas vaimustuses olevad inimesed oma meelsust avaldavad ja tuleriidaks nimetatud kuuseinstallatsiooni kõrvale ka okkalise isendi hankida loodavad.

Viljar Liiva algatatud ideed on Facebookis jagatud juba üle saja korra. "Ma arvan, et taas kord oleks õige aeg rahad kokku panna ja lastele korralik kuusk kinkida. Kui keegi viitsiks asja ette võtta, siis mina toetaks hää meelega. Saaks ju selle "tuleriida" kõrvale ühe õige ka sättida. Ma kingiksin selle puu Rakvere linnale oma metsast, aga kahjuks pole ühtegi ilusat, millele kraanaga ligi pääseks," seisab postituses.

Jõulupuu kohta on sõna võtnud ka laudadest löödud kuuse ideega päri olevad kodanikud, kes leiavad, et on tore, kui vähemalt ükski suur puu metsas rahulikult oma elu jätkab.

"Keskväljaku kuusk mistahes linnas on olnud aastaid pigem ainus sirgelt püsti seisev hing pudeleid loopivate ja lällavate sodinokkade uusaastaöös. Seepärast ütlen julgelt välja, et tänavuaastane idee, püstitada Rakvere Turuplatsile kuuseplankudest arhitektoonika, on julge, vaimukas ning stiilne," leiab moekunstnikuks õppinud Virumaa juurtega aktiivne ühiskonnategelane Hannes Võrno.

Vaigulõhnaline puu on valmis meisterdatud, kuid sellele on vaja veel väikeseid tihedalt asetsevaid rohekaid tulukesi külge sättida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles