Jõulud pole kokteil Santast ja Kristusest

, EELK Vancouveri Peetri koguduse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algur Kaerma
Algur Kaerma Foto: Erakogu

Suures mitmekorruselises kaubanduskeskuses seati advendiaja esimeseks pühapäevaks üles dekoreeritud Santa Clausi telk koos kaunistatud kuusepuuga. Suures tugitoolis istus kauni valge habemega Santa ise. Peagi moodustus jõuluvana ette pikk rivi lastest, kes kõik soovisid jõulusalmi lugemise eest kingitust saada.

Suures õhinas ei pööratud vähimatki tähelepanu kaubakeskuse vaateplatvormidele, eskalaatoreile ega treppidele kogunevatele rõõmsailmelistele noortele. Ajal kui Santa ees usin jõulusalmide lugemine kestis, alustas kaubakeskuse fuajees näiliselt niisama ringi jalutav noor naine jõululauluga. Peagi liitus mõni tenor, seejärel astusid juurde aldid ning lõpuks toetasid kogu mitmehäälsust tugevad bassihääled.

Näiliselt isehakanud muusikute tegevust esiotsa üllatunult seiranud, jäid paljud jõuluostudele saabujad kaunikõlalist ja täpselt harmoniseeritud esitust kuulama, võtsid välja iPhone’id, Androidid ja Tabletid ning asusid kiirustades jäädvustama tasuta kõlavast kontserdist oma nutiseadmeile parimaid hetki. Põrandakorrusel lõppenud jõulukoraalile järgnes eskalaatoreil rändleva meesseksteti esituses “Kõik usklikud, tulge!” ja spirituaal “Kuulutage mägedelt rõõmsat sõnumit”. Iga uue lauluga liitus värskeid hääli. Kui jõuti lauluni “O Holy Night” ja alumise korruse eskalaatori juurde moodustatud inimsõõri keskele ilmus kostümeeritud Maarja, Joosepi ja Jeesuslapse kolmik, laskus suurem osa pealtvaatajaid põlvili, nutiseadmed langesid käest ning palgeile valgusid rõõmupisarad. Jõuluvana ümbert oli kadunud viimne kui laps, isegi kingituste kätteandjad ja järjekorrahoidjad seisid Jee­suslapse vaatajate seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles