Juhtkiri: Jõulušokk ehk Hea ja kurja võitlus

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kirjutan tänase juhtkirja erandkorras oma nime all, mitte toimetuse ühise seisukohana. Seda ühelt poolt sel lihtsal põhjusel, et mitte saada süüdistatud arguses oma mõtted välja öelda. Olen heameelega mitteanonüümne kommentaator, ehkki vaidluste puhul hakatakse sageli ründama arvajat, mitte tema väljendatud arvamust. Aga me ei ela ometi vaikival ajastul!

Kuigi eile testides Facebookis oma sedasama arvamust, hakati juba puusalt laskma ning pidin õhku ahmides hüüdma: “Appi, arvajat rünnatakse!” Mida oligi tarvis tõestada.

Oma nime lisamise põhjus peitub ka tõigas, et nagu on muus meedias “skandaalseks jõulukuuseks” nimetatud installatsioon Rakvere keskväljakul tekitanud kaks vastandlikku poolt avalikkuses, nii on vastasleerid paljudes kollektiivides, sõpruskondades ja isegi peredes, sh arvatakse sellest jõuluimest erinevalt ka meie toimetuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles