Vinni-Pajusti õpilased etlesid nagu kulda

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni-Pajusti gümnaasium.
Vinni-Pajusti gümnaasium. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

28. novembril toimunud Lääne-Virumaa etluskonkursil „Koidulauliku valgel" esinesid vanemas kooliastmes üliedukalt Vinni-Pajusti gümnaasiumi (VPG) õpilased, kes võitsid kõik kolm auhinnalist kohta.

Esimese koha pälvis Lisette Rosenberg, teise koha Madis Joosep Toomel ja kolmanda koha Linda Freienthal. Kõiki õpilasi juhendas VPG õpetaja Marge Guljavin.

Lääne-Virumaa etlejate konkursil osales 38 õpilast 12 koolist. Osalejatel tuli esitada lisaks Koidula loomepärandile ka teiste autorite, tänavu luuletaja Contra ehk Margus Konnula loomingut. Konkursi reglemendi järgi oli esinemiskava pikkuseks määratud kuni seitse minutit. Kavas võis esitada kas ühe luuletuse või proosakatkendi mõlemalt autorilt.

„Kuna tegemist on etlejate konkursiga, siis hindas žürii eelkõige deklamatsiooni, sõnakunsti ilu ja laitmatut esitust," ütles maakondliku konkursi korraldaja, eesti keele ja kirjanduse ainesektsiooni juhataja Aime Tops.

Üleriigilisel noorte etlejate võistlusel 12. detsembril Lydia Koidula nooruslinnas Pärnus esindab meie maakonda Lisette Rosenberg Vinni-Pajusti gümnaasiumist.

Üleriigilist noorte etlejate võistlust „Koidulauliku valgel" korraldatakse Pärnus alates 1997. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles