3 küsimust “3 õest”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Tšehhov.
Anton Tšehhov. Foto: Internet

Rakvere teatris jõuab Andres Noormetsa tõlgenduses lavale Anton Tšehhovi “3 õde”. 2. detsembrini esitab teater iga nädala teisipäeval 3 teemakohast küsimust, millele saab vastata Rakvere teatri kodulehel asuva ankeedi kaudu (http://www.rakvereteater.ee/viktoriin) või posti teel aadressil 3 õde, Rakvere teater, Kreutzwaldi 2a, Rakvere 44314. Vastus peab kohale jõudma küsimuse esitamise nädalale järgneval esmaspäeval kella 18ks. Kokku on 5 vooru. Nädala parim vastaja saab auhinnaks 2 vabapääset lavastusele “3 õde”. Kogu mängu parimale on peaauhinnaks ööbimine 2-le Tallinna viietärnihotellis Kolm Õde koos 4käigulise õhtusöögi ja klaasi veiniga hotelli restoranis Bordoo.

Küsimused

  1. Keda oma lähedastest tavatses Tšehhov kutsuda nimedega Broom ja Hiniin?
  2. Tšehhovile ei meeldinud oma elust kirjutada. Kui 1899. aastal paluti tal saata oma elulugu Moskva ülikooli arstiteaduskonna lõpetanute albumis avaldamiseks, vastas Tšehhov: “Autobiograafia? Mul on haigus: ...” Mis haiguse ütles Tšehhov endal olevat?
  3. 1900. aasta oktoobris toimus Moskva Kunstiteatris “Kolme õe” esimene proov ja arutelu, millest võttis osa ka autor, kes aga üsna ruttu lahkus. Konstantin Stanislavski kirjeldab, et proovi lõppedes Tšehhovi poole minnes leidis ta eest halvatujulise, nukra ja vihase autori, kes arvas, et näidend on trupile arusaamatuks jäänud ja seega läbi kukkunud. Mis põhjustas selle veendumuse?

Eelmise nädala vastused

  1. Tšehhovi sõber kirjanik Maksim Gorki kirjutab oma mälestustes: “Moskvas nii “hellalt armastatud” kirjaniku kirst toodi kohale mingisuguses rohelises vagunis, mille ustele oli suurte tähtedega kirjutatud: “Austrite veoks”.”
  2. Maša tsiteerib “Kolmes ões” mitmel korral Aleksandr Puškini “Ruslanist ja Ludmillast” pärit ridu: “On haljas tamm kesk meremüha. Kuldketti kandmas on see tamm ...”
  3. 20. aprillil 1904. aastal kirjutas Tšehhov Olga Knipper Tšehhovale: “Sa küsid: mis on elu? Samahästi võiksid sa küsida: mis on porgand? Porgand on porgand, rohkem pole midagi teada.”
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles