Tapan kurja pilguga su lilled ära

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Mul oli aastaid tagasi üks naaber, kes kohe esimesel kohtumisel teatas: “Kui sa minuga hästi läbi ei saa, võin nii mürgine olla, et üheainsa kurja pilguga tapan kõik su ilusad lilled ära.” Õnneks saime normaalselt läbi ja mu lilled ei sattunud kordagi ohtu.

Mõtleme täna koos selle üle, kes on hea inimene. Arvatud on, et elu mõte ongi olla hea inimene ja teha head nii endale kui teistele. Aga mida see hea täpselt tähendab, siin lähevad arvamused lahku. Ja eks hea võibki olla erineval moel. Tänapäeval tahavad kõik olla erilised, et elus läbi lüüa, silma paista ja rasket raha teenida. Lihtsalt hea inimene ei ole moes.

Üks vanamemm, kes metsa eksinuna oli öö kuuse all veetnud, olevat oma päästjatele öelnud: “Hea, et mu leidsite. Laenasin naabrimehelt uued kalossid. Kui te mind leidnud poleks, oleks ta kalossidest ilma jäänud.” Sotsiaalmeedias hakkasid ilmuma postitused stiilis, et näe, kus idioot, ise surmasuus ja muretseb naabrimehe kalosside pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles