Roheline maavanem vihastas Grossi oma solvava jutuga välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Torm (vasakul) käitub Oleg Grossi hinnangul ettevõtjate suhtes kohatult.
Marko Torm (vasakul) käitub Oleg Grossi hinnangul ettevõtjate suhtes kohatult. Foto: Meelis Meilbaum, Arvet Mägi, Montaaž Andres Ott

Lääne-Viru vastne maavanem Marko Torm vihastas välja suurettevõtja Oleg Grossi, kelle hinnangul käitub ta nii tema kui ka tema töötajate suhtes kohatult.

Torm on pidanud viimasel ajal mitu kohtumist noortega, kus ta neid innustades on teinud liiga maakonna suurimale ettevõtjale Oleg Grossile, halvustades tema impeeriumi.

Näiteks pidas Torm läinud reedel avakõne noorte osaluskohvikus Aqva konverentsimajas. Saalis viibis väga palju koolinoori üle terve maakonna, lisaks maavalitsuse inimesi ja teisi noortevaldkonna tegelasi.

Seal ütles Marko Torm muu hulgas hoiatavalt, et need, kes õppida ei viitsi, peavad Grossi juurde tööle minema.

Ühisnädala raames sel teisipäeval arenduskeskuses peetud kohtumisel noortega ütles aga algaja maavanem, et noored lahkuvad Lääne-Virumaalt sellepärast, et keegi ei taha Grossi juures miinimumpalka teenida.

Sellised riivavad ütlused ulatusid kiiresti Oleg Grossi kõrvu ning ta oli väga häiritud, sest tema arvates ei käitu riigi poolt ametisse pandud maavanem ei maakonna ega ka siinsete ettevõtjate suhtes lugupidavalt ning õõnestab nõnda kogu Lääne-Viru maakonna ­autoriteeti.

“Uskumatu käitumine mehelt, kes on pandud maakonda juhtima ja selle eest seisma,” hüüatas ta.

Marko Torm eitas konflikti ja arvas, et tegu on kommunikatsioonihäirega. “Oleme maavalitsuses oma ettevõtjate suhtes ikka positiivsed olnud ja oleme näidanud asju tihtipeale isegi positiivsemalt, kui nad tegelikult on,” sõnas ta.

“Avaliku sektori ülesanne on toetada ettevõtjaid, sest avalik sektor ise midagi ei tooda ja kogu heaolu püsib ettevõtluse najal. Oleg Gross on maakonna üks suuremaid tööandjaid ning kindlasti ei soovi mina ega maavalitsus talle halba,” üritas ta asja siluda, öeldes, et pigem on probleem selles, et ta pole Oleg Grossi ja OG Elektra tähtsust maakonnas piisavalt esile tõstnud.

Samas nentis Torm, et hulk noori lahkub pärast kooli lõ­petamist maakonnast, ja maavalitsuse soov on, et võimalikult rohkem neist siia tagasi tuleks.

Kaks kuud tagasi siseminister Hanno Pevkuri poolt ametisse pandud Marko Torm ütles vahetult pärast maavanemaks valituks osutumist, et väga oluline on märgata ja tunnustada ettevõtjaid, kes piirkonna elujõule tegeliku aluse panevad.

Kõige selle juures on tähelepanuväärne, et tema eelkäijat Einar Vallbaumi koheldakse jätkuvalt maavanemana, näiteks just eile kutsusid pensionärist õpetajad ta tänupeole. Meenutagem, et Vallbaumil oli ärimeestega väga hea klapp, kuna ta on ka ise ettevõtja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles