Külalood: Poliitikud on värdjad, selge see!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Kohtleme Eesti vabariigis poliitikuid teinekord hullemini kui kärnas koeri. See mõte tikkus pähe, kui kuulsin, et riigikogu valimistel kandideerida kavatsev ajakirjanduslegend Kalle Muuli jäi päevapealt ilma õigusest juhtida saadet “Olukorrast riigis”. See muhe ja terav jutusaade on alates aastast 1995 olnud ka paljude maainimeste jaoks võtmeks poliitmaailma. Varem käidi pühapäeva keskpäeval kirikus, nüüd kuulatakse saadet.

Nagu arvata võis, oli Muuli eetriõigusest ilma jätmise teema paukselt üleval ka meie valla poliitkoolis, Kadrina saunas. Tekitas arusaamatust – miks eile oli inimene veel lugupeetud arvustaja, aga täna, kui ta on otsustanud kasutada oma põhiseaduslikku õigust parteistuda, muutub korraga eetripaariaks.

Homoseksuaalidest saatejuhtide puhul ei rakendata ju eetrikeeldu kartuses, et nad hakkaksid kohe oma seksuaalveendumusi levitama. Miks siis poliitik hull loom tundub? On ka koole, kus on kuulutatud, et nende uksest poliitikud sisse ei pääse. No kuulge, kas nad levitavad mingit nakkust või? Kas nad on ohtlikud, kui lapsele otsa vaatavad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles