Pöördumine: Vallimägi peab jääma looduskaitse alla

Taimi Parve
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loe lisaks: “Vallimägi ja Pahnimägi arvatakse looduskaitse alt välja”, Virumaa Teataja, 2.12.2014.

Eile helistasid Rakvere elanikud minule kui endisele Rakvere linnavolikogu saadikule ja viimasele linnavolikogu keskkonnakomisjoni esimehele küsimusega, miks arvatakse Rakvere vallimägi ja Pahnimägi looduskaitse alt välja. Sama küsimus oli ka meilides. Olin Virumaa Teatajast seda uudist lugenud, kuid vastata ei mõistnud.

Pöördun teie poole kui linnakodanik palvete ja ettepanekutega: võimalikult kiiresti avaldada Virumaa Teatajas linnavalitsuse informatsioon ja seisukoht keskkonnaministeeriumi sellise käskkirja kohta. Kuna on aasta lõpp ja rahval palju tegemist, siis pole aega käia materjale uurimas ega seisukohta avaldamas; on vajalik Virumaa Teatajas avaldada Rakvere linnavalitsuse enda keskkonnaalane seisukoht vallimäe, selle nõlvade, sealt algavate allikate kohta asjatundlikkuse tasandil. Väidan: vallimäe nõlva allikad on linna veevarude turvareserv; linnarahvale on tarvis keskkonnatervise asjus selgitada, millised mured on linna joogiveega varustaval ASil Rakvere Vesi (silmas on peetud vee radoonitaset, selle lubatavust ja ärastamisvõimalusi). Vajalik on koostöö; teatada rahvale, millise ametkonna poole saab/tuleb/võib pöörduda keskkonnatervise küsimustega ehk kes vastutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles